Här är dagens färska analyser Foto: istockphoto

Här är dagens färska analyser

Publicerad 2017-10-13 10:20:00

Analyser (uppdateras) En färsk köprekommendation finns med bland de analyser som publicerats under fredagen.

ABG Sundal Collier höjer sin rekommendation för JM till köp från behåll. Riktkursen sänks till 280 från 300 kr.

Kepler Cheuvreux sänker sin rekommendation för Industrivärden till minska, från tidigare behåll. Riktkursen höjs samtidigt till 196 från 163 kr.

Macquarie Securities sänker sin rekommendation för Swedbank till underperform från neutral. Riktkursen sänks till 195 från 215 kr.

Deutsche Bank sänker sin rekommendation för flera nordiska banker. Såväl Nordea som Swedbank och Danske berörs, enligt Bloomberg News. Nordea sänks till sälj av Deutsche, och detsamma gäller för Swedbank. För Danske Bank sker sänkningen till behåll.

SEB Equities sänker sin rekommendation för Academedia till behåll från köp. Riktkursen är 68 kr.

Deutsche Bank sänker sin rekommendation för Africa Oil till sälj från behåll. Riktkursen sänks till 9,50 kr från 13 kr.

Den norska banken DNB har tagit upp bevakningen på Telia och sätter rekommendation till behåll. Riktkursen ligger på 42 kr, att ställa mot fredagens kurs strax under 40 kr.

"Efter ha lämnat/minskat i Eurasien ligger vi högre än konsensus vad gäller det fria kassaflödet då vi spår lägre capexutgifter när fibersatsningen mattas. Men Telia Company handlas till en premie i förhållande till sektorn och med tanke på bolagets dåliga historik i fråga om aktieägarvärde, tycker vi att aktien är rimligt värderad", skriver DNB.

Citi Investment Research sänker riktkursen för Ericsson till 54 kr från 61 kr men upprepar rekommendationen köp. Citi återupptog bevakning av Ericsson i juni med köprekommendation men medger att tajmingen var fel, sett till den stora rapportbesvikelsen som andra kvartalets rapport utgjorde. Dessutom har situationen blivit än tuffare.

"Vi argumenterar att trots tuffare läge i närtid är det långsiktiga turnaround-scenariot fortfarande trovärdigt och behåller vårt köp", skriver Citi i en kommentar.

Privata Affärer / Direkt