Handelsbanken ser uppsida

Datum: 2011-04-19 11:14

STOCKHOLM

STOCKHOLM (Direkt) Handelsbanken har upprepat sin rekommendation öka och riktkursen 110 kronor för Haldex-aktien efter bolagets rapport för det första kvartalet den 19 april.

Det framgår av en analys från Handelsbanken daterad samma dag.

Banken noterar att Haldex delårsrapport vittnade om fortsatt stigande efterfrågan, ihållande effekter från åtgärdsprogram och en förbättrad förmåga hos bolaget att kompensera sig för stigande kostnader för insatsvaror.

Det har motiverat Handelsbanken att höja sina estimat för Haldex rörelseresultat för helåret 2011, pro forma för kvarvarande verksamheter, med 16 procent.

Med hänvisning till en liten småbolagsrabatt för de blivande separat noterade enheterna CVS och Hydraulics, har banken beslutat hålla fast vid rekommendation och riktkurs trots att en värdering av de enskilda delarna indikerar en uppsida. En industriell köpare av skulle dock kunna erbjuda ett premium på 20-25 procent på Handelsbankens värdering av Hydraulics på 57 kronor per aktie, en anledning till en positiv inställning till aktien, skriver banken i sin analys.
Kurs då rekommendationen gavs:
92,25 kr
Riktkurs:
110 kr

Rekommendation från: Handelsbanken

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser