Handelsbanken ser köpläge

Datum: 2016-01-12 13:30

STOCKHOLM (Direkt) Höstens kursfall i Intrum Justitia erbjuder ett bra läge att gå in i aktien inför 2016 när bolaget åter ska fokusera på att förvärva stora kreditportföljer. Det menar Handelsbanken Capital Markets som, vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterade tidigare på tisdagen, har höjt rekommendationen för aktien till köp från tidigare öka.

Skriverier om branschen och ett oväntat vd-byte gjorde att förtroendet för bolaget och aktien fick sig en törn vilket i sin tur bidrog till ett kursfall på 11 procent sedan oktober.

"Vi tror att de förtroenderelaterade orsakerna (till kursfallet; red:s anmärkning) är högst tillfälliga och menar att nuvarande aktiepris erbjuder en attraktiv ingångsnivå", skriver banken i analysen.

Banken framhåller också att mycket tyder på att Intrum Justitia kommer att genomföra förvärv av större kreditportföljer igen. Intrum har gett sådana indikationer och redan gjort ett större förvärv. Dessutom har bolaget nyligen utökat sin kreditfacilitet, påminner Handelsbanken.

Bankens nya riktkurs på 330 kronor. På tisdagen handlas aktien kring 283 kronor efter en uppgång på nästan 4 procent sedan måndagens stängning.

Kurs då rekommendationen gavs:
271,9 kr
Riktkurs:
330 kr

Rekommendation från: Handelsbanken Capital Markets

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser