Handelsbanken sänker SSAB

Datum: 2015-12-02 11:00

Minska

SSAB A

STOCKHOLM (Direkt) Handelsbanken Capital Markets sänker sin rekommendation för SSAB till minska, från tidigare köp. Riktkursen för A-aktien sänks till 27 kronor, från tidigare 40 kronor.

"Med en mer försiktig syn på de europeiska stålpriserna gör vi ansenliga sänkningar av våra vinstprognoser för 2016. Vi räknar med att kassaflödet ska hållas uppe, men vi betonar att det finns ett mycket litet utrymme för ytterligare besvikelser", skriver banken.

Svag efterfrågan och ökad import till Europa har lett till ett "extremt tryck" på de europeiska priserna under de senaste veckorna, noterar Handelsbanken vidare och uppskattar prissänkningarna till mer än 10 procent för SSAB:s produkter.

"Då det inte syns några tecken på en väsentlig förbättring av marknaden, ser vi små chanser till några tydliga vinstförbättringar nästa år", sammanfattar Handelsbanken sin syn på SSAB för 2016.

SSAB A handlades vid 10.40-tiden till 28:85 kronor, en nedgång med cirka 3 procent för dagen. Sedan årsskiftet har aktien rasat 37 procent.

Kurs då rekommendationen gavs:
29,76 kr
Riktkurs:
27 kr

Rekommendation från: Handelsbanken Capital Markets

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser