Handelsbanken sänker riktkursen

Datum: 2017-12-18 09:30

Minska

H&M B

STOCKHOLM (Direkt) Handelsbanken Capital Markets sänker riktkursen för H&M till 155 kronor från 175 kronor. Rekommendationen minska upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken.Samtidigt som migrationen inom mode till online accelererar, och H&M tappar marknadsandelar till flera nya e-handelsaktörer, har klädbolaget enligt Handelsbanken ytterligare problem: Försäljningsminskningen under det fjärde kvartalet signalerar att H&M-varumärket också saknar tillräcklig attraktionskraft för att försvara marknadsandelarna på den traditionella butiksmarknaden.

"Vi menar att H&M kommer att behöva öka investeringarna för att modernisera sitt produkterbjudande och förhöja kundupplevelsen i butikerna, samtidigt som man förbättrar sitt onlineerbjudande och ingår partnerskap för att driva trafik", skriver banken.

Samtidigt som Handelsbanken Capital Markets anser att sådana investeringar är rätt väg att gå, kommer de att pressa lönsamheten och det finns enligt banken även risk för att H&M kommer att behöva sänka utdelningen.

Kurs då rekommendationen gavs:
174,3 kr
Riktkurs:
155 kr

Rekommendation från: Handelsbanken Capital Markets

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser