Handelsbanken sänker riktkursen

Datum: 2017-10-06 10:30

STOCKHOLM (Direkt) Byggkoncernen Peab har en attraktiv slutmarknadsexponering med 83 procent av orderboken hänförlig till Sverige. Det anser Handelsbanken som upprepar ett tidigare köpråd men justerar ned riktkursen med 10 kronor till 115 kronor.

"Efter några problematiska år, har Peabs rörelsemarginal återhämtat sig till 4,6 procent. Vi räknar med fortsatta förbättringar under 2017-19, delvis till följd av en förbättrad projektmix (högre andel bostadsutveckling med högre marginaler samt mer fokuserad orderingång). Vi behåller vår positiva syn på aktien inför kvartalsrapporten 9/11", skriver SHB.

Aktieköpen från Peabs vd och finanschef i september ser banken "som ett tecken på att konkurrenten NCC:s vinstvarning borde vara av mindre betydelse för Peabs vinster i det tredje kvartalet".

Nedjusteringen av riktkursen kommer till följd av att vinstprognoserna för kommande två år justeras ned med 3 till 4 procent. De något lägre vinstantagandena beror främst på att banken nu antar ett "något lägre antal" bostadsbyggstarter inom utvecklingsdelen.

Kurs då rekommendationen gavs:
88,65 kr
Riktkurs:
115 kr

Rekommendation från: Handelsbanken Capital Markets

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser