Handelsbanken sänker riktkurs

Datum: 2011-03-24 16:10

Öka

Eniro

STOCKHOLM

STOCKHOLM (Direkt) Handelsbanken Capital Markets har sänkt riktkursen på Eniro med 4 kronor till 27 kronor, på grund av lägre prognoser från 2013. Rekommendationen öka upprepas. Det framgår av en analys daterad 21 mars.
I ett möte nyligen med Eniros vd har Handelsbanken fått veta att bolagets orderingång för första kvartalet är positiv och att de pågående försäljningarna går bra.
"Detta är essentiell information och skiljer sig från indikationerna som gavs i samband med fjärde kvartalet, om en oförändrad tillväxt", skriver Handelsbanken. Detta motverkas dock av större intäktstapp och mindre besparingar än vad banken hade räknat med. Handelsbankens nya prognoser visar att nettoskuld/ebitda-relationen förbättras först från tredje kvartalet och detta innebär att denna kvot inte kommer att falla under 3x förrän mitten av 2012.
Vidare pekar banken på att Eniro siktar på att skära kostnaderna med totalt 200 miljoner kronor varje år under 2011 och 2012. Handelsbankens analytiker är dock osäker på hur detta kommer att genomföras utan att underminera försäljningssatsningarna eftersom cirka 60 procent av rörelsekostnaderna är personalrelaterade.
Kurs då rekommendationen gavs:
24 kr
Riktkurs:
27 kr

Rekommendation från: Handelsbanken

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser