Handelsbanken sänker riktkurs

Datum: 2011-08-08 15:42

STOCKHOLM

STOCKHOLM (Direkt) Handelsbanken Capital Markets har sänkt riktkursen för Unibet till 130 kronor (135) och upprepat rekommendationen minska för aktien.

Det framgår av en analys daterad den 4 augusti, inför Unibets halvårsrapport den 10 augusti.

Handelsbanken konstaterar att det andra kvartalet normalt är ett svårt kvartal då de mer förutsägbara kasinointäkterna är säsongsmässigt låga och då de större fotbollslagen ofta vinner de flesta av sina matcher när de stora ligorna i Europa avslutas. Under motsvarande kvartal i fjol hölls volymerna dessutom uppe av fotbolls-VM, då flera skrällar även inträffade.

"Betsson fick se sin sportboksmarginal minska 2,1 procentenheter i andra kvartalet (till 5,3 procent), jämfört med ett år tidigare, och vi har sänkt våra förväntningar för Unibet till 5,1 procent före fria vad, jämfört med 6,8 procent i det andra kvartalet 2010", skriver Handelsbanken.

Handelsbanken anser även att Unibet historiskt haft det svårare när sportboksmarginalen utgjort en besvikelse, då bolagets marknadsföringskostnader är mindre flexibla än för konkurrenterna. Fokus under Henrik Tjärnströms ledning har dock ändrats från tillväxt till vinst.

"Om vi får se svagare spelmarginaler (vilket är sannolikt) kommer det här kvartalet att visa hur djupgående den förändringen är", skriver Handelsbanken.
Kurs då rekommendationen gavs:
119,75 kr
Riktkurs:
130 kr

Rekommendation från: Handelsbanken

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser