Handelsbanken sänker rek

Datum: 2017-01-09 12:00

STOCKHOLM (Direkt) Handelsbanken är negativa i sin syn på Medivir-aktien och skriver att aktiekursen i dag speglar utdelningen, som ska ske som ett resultat av avknoppningen av verksamheten Biophausia, men inte den efterföljande risken. Det omstrukturerade bolaget väntas inte heller leverera vinst per aktie förrän år 2022, spår Handelsbanken.

Medivir har sedan det annonserade strategiskiftet i mitten av 2016 i stort sett slutfört omstruktureringen av bolaget. 32 kronor aktien föreslås delas ut efter försäljningen av Biophausia och kvar står ett renodlat bioteknikbolag med hög risk för framtida kapitalbehov, enligt banken.

"I vår analys i augusti underströk vi risken för framtida kapitalinjektioner och vi tror nu att bolaget kommer att behöva ytterligare finansiering under perioden 2018-2020", skriver banken.

Handelsbanken justerar sina estimat för att anpassa förväntningarna efter avyttringar, kostnadsbesparingar och nuvarande utvecklingsportfölj. Banken höjer också estimaten för trippelkombinationen med Olysio, för behandling av hepatit C, vilket då motiverar riktkurshöjningen som Nyhetsbyrån Direkt tidigare rapporterat om.

I samband med den analysen höjde Handelsbanken riktkursen till 69 kronor från tidigare 60 kronor men sänkte rekommendationen till sälj från tidigare minska. Medivirs aktie var klockan 11.45 ned med 7,4 procent till 94:25 kronor.

Kurs då rekommendationen gavs:
101,75 kr
Riktkurs:
69 kr

Rekommendation från: Handelsbanken Capital Markets

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser