Handelsbanken höjer riktkursen

Datum: 2017-12-13 11:00

STOCKHOLM (Direkt) Rapporten för det fjärde kvartalet kommer att vara stark och efter storägarnas placing tidigare i höst är det läge att gå in i aktien.

Det menar Handelsbanken som i en analys med titeln "No clouds on the horizon" höjer riktkursen för aktien i live casino-leverantören Evolution Gaming till 700 kronor, upp från tidigare 675 kronor - som i sin tur var ungefär 100 kronor över rådande aktiekurs.

"Vi förväntar oss en stark rapport för det fjärde kvartalet och vi tror att ledningen kommer att vara optimistisk vad gäller utsikterna för 2018, något som kanske kommer att utlösa ytterligare uppjusteringar av estimaten", skriver Handelsbanken i analysen.

Banken menar vidare att Evolution bara är marginellt dyrare än sektorkollegan Netent, trots att tillväxten under 2017 bedöms bli fyra gånger så hög. Dessutom har Evolution Gaming en position på marknaden som är lättare att försvara, enligt Handelsbankens argumentation.

"Aktien har inte återhämtat sig efter grundarnas placing under kvartalet", konstaterar banken också.

Den 20 november sålde Evolution Gaming-grundarna Jens von Bahr och Fredrik Österberg sammanlagt 1,8 miljoner aktier, motsvarande cirka 5 procent av bolaget, till kursen 557 kronor per aktie. Stängningskursen dessförinnan samma dag låg på 605:50 kronor samma dag. Aktien, som gått upp de senaste dagarna, handlas kring 574 kronor på onsdagen.

Kurs då rekommendationen gavs:
567 kr
Riktkurs:
700 kr

Rekommendation från: Handelsbanken Capital Markets

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser