Handelsbanken höjer riktkursen

Datum: 2017-09-08 10:00

STOCKHOLM (Direkt) Handelsbankens analytiker bedömer att läkemedelsbolaget Astra Zenecas resultat från Pathway-studien i fas 2b under torsdagen ger stöd för en återhämtning i aktien. Banken gör positiva estimatrevideringar och höjer sin målkurs till 68 dollar, motsvarande cirka 540 kronor och 14 procents uppsida från fredagens aktiekurs. Den tidigare riktkursen låg på 63 dollar. Det framgår av en kommentar från banken.

Sannolikheten för en lansering av tezepelumab höjs från 32 till 76 procent. Samtidigt höjer banken sitt antagande om möjlig marknadsandel från 15 till 30-35 procent.

Bankens prognos ligger på försäljningsintäkter om upp till 2,7 miljarder dollar gentemot tidigare 757 miljoner dollar.

Om tezepelumab får ett marknadsgodkännande spår banken att en lansering kan ske under det första kvartalet 2021, med en liten potential för en tidigare lansering med stöd av de positiva resultaten från Pathway-studien.

SHB upprepar sin rekommendation öka och bedömer att aktien långsamt kommer att repa sig efter besvikelsen med Mystic-studien.

Pathway-studien berör läkemedelskandidaten tezepelumab, som är först ut i en ny läkemedelsklass, för behandling av allvarlig astma.

Kurs då rekommendationen gavs:
503 kr
Riktkurs:
540 kr

Rekommendation från: Handelsbanken

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser