Handelsbanken höjer riktkurs

Datum: 2013-12-04 11:00

STOCKHOLM (Direkt) De synergier som Sweco kan utvinna ur förvärvet av den förut statligt ägda infrastrukturkonsulten Vectura är större än vad både bolagsledningen och Handelsbanken väntat sig.

Synergierna kan dessutom realiseras snabbare och till en lägre kostnad än vad banken tidigare trott.

Det anför Handelsbanken som ett av flera argument för att höja riktkursen till 105 från 85 kronor i en Sweco-analys daterad 2 december, måndagen efter fredagens kapitalmarknadsdag i teknikkonsultbolaget.

Rekommendationen öka behålls, och förutom Vecturaförvärvet skriver Handelsbanken om kommande stora järnvägsinvesteringar som tycks komma att gynna Sweco:

"Storkunden Trafikverkets presentation innehöll visserligen inte så mycket nyheter, men den bekräftade att den svenska infrastrukturmarknaden kommer att vara stark under en överskådlig framtid, och att Sweco är välpositionerat för att dra nytta av detta", heter det i analysen.

Handelsbanken räknar nu med att Sweco når en justerad vinst per aktie på 6:50 kronor nästa år, jämfört med 6:20 kronor före kapitalmarknadsdagen. Det nya estimatet ger med den aktiekurs som rådde vid analysens författande, 92:50 kronor, p/e-talet 14,3, vilket Handelsbanken påpekar är 8 procent lägre än aktiemarknadens generella p/e-tal.

Sedan Sweco aviserat de oväntat stora Vecturasynergierna inför börsöppning i fredags steg aktien med 3 procent från 89:75 till 92:50 kronor inför helgen, men har sedan dess gått tillbaka och handlas i skrivande stund på 90:00 kronor.

Kurs då rekommendationen gavs:
90,25 kr
Riktkurs:
105 kr

Rekommendation från: Handelsbanken Capital Markets

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser