Handelsbanken Capital Markets höjer rekommendationen

Datum: 2015-05-25 11:00

Köp

SCA B

STOCKHOLM (Direkt) Handelsbanken Capital Markets höjer rekommendationen för hygien- och skogsbolaget SCA till köp, från tidigare öka. Samtidigt skruvas riktkursen upp till 270 kronor, från 240 kronor.

Det framgår av en analys daterad den 25 maj.

"Hygienenheterna, Personliga hygienprodukter och Mjukpapper, står inför en intäktsacceleration, då högre mjukpapperspriser och avtagande råvarukostnader börjar driva vinstutvecklingen från och med det andra halvåret 2015", skriver bankens analytiker.

SCA har flaggat för att bolaget förhandlar med sina europeiska kunder om högre priser på mjukpapper för konsumenter, något som inte skett i stor skala sedan 2010-2011. Den gången följde en två år lång period med stark vinstutveckling för hygienverksamheten, resonerar Handelsbanken.

Analytikern lyfter också fram möjligheten att SCA beslutar att avyttra skogstillgångarna, som banken inte betraktar som strategiska innehav. En avknoppning skulle inte bara gynna affärsområdet Skogsindustriprodukter, utan också ge SCA en ordentlig krigskassa för nya förvärv inom hygienområdet, menar Handelsbanken.

Kurs då rekommendationen gavs:
223,1 kr
Riktkurs:
270 kr

Rekommendation från: Handelsbanken Capital Markets

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser