Handelsbanken Capital Markets sänker riktkurs

Datum: 2015-01-21 10:00

Minska

Eniro

STOCKHOLM (Direkt) Handelsbanken Capital Markets tror att Eniro kan komma att föreslå en nyemission i samband med rapporten för det fjärde kvartalet.

Det skriver banken i ett morgonbrev på onsdagen.
"Med tanke på att en nyemission direkt kommer att gynna ägarna av preferensaktien, är det inte självklart varför stamaktieägarna ska hosta upp pengarna", skriver Handelsbanken.
Eftersom situationen kring Eniro är så komplex ser banken viss risk för en regelrätt konkurs. Nyemission i samband med den förestående rapporten är dock bankens "base case".
Vidare konstateras att Eniros nettoskuld motsvarar 3 gånger bolagets ebitda-resultat och kvoten är uppåtgående. Handelsbanken tror att en emission om minst 700 miljoner kronor är nödvändig för få ned skuldsättningsgraden till 1 gånger ebitda-vinsten.
Aktien nu handlas kring en ev/ebitda-multipel kring 5 och det ser ju inte särskilt dyrt ut, menar Handelsbanken som på samma gång varnar för att ett p/e-tal kring 15 kan förvandlas till 45 efter en nyemission och tillhörande utspädning.
Handelsbanken håller fast vid sin rekommendation minska och sänker samtidigt riktkursen från 7:50 till 5:50 kronor. På onsdagen byter aktien ägare kring drygt 6 kronor.

Kurs då rekommendationen gavs:
6,245 kr
Riktkurs:
5,5 kr

Rekommendation från: Handelsbanken Capital Markets

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser