Handelsbanken Capital Markets sänker riktkurs

Datum: 2014-10-02 11:30

Öka

MTG B

STOCKHOLM (Direkt) Det är högst oklart om CTC Media, som formellt är ett Delaware-bolag, kan ha licenser i Ryssland och det är oklart om MTG kan äga någon del av CTC Media alls om ett tak för ägandet på 20 procent införs för alla utlänningar i Ryssland - det vill säga inte individuellt.

Frågan är också om CTC Media kan fortsätta att vara börsnoterat.

Det skrev Handelsbanken Capital Markets i en analys den 29 september, där riktkursen för MTG togs ned till 265 kronor (330) och rekommendationen öka upprepades för aktien.

"Vi vill inte gärna ha en stark positiv syn med tanke på sannolika tvåsiffriga nedjusteringar i konsensus, men vi noterar att direktavkastningen är nära 5 procent och att MTG har låg skuld. Om MTG säljer sina CTC-aktier till halva det rådande priset är aktien fortfarande billig till ev/ebit på 10 gånger 2015. Det antyder att ytterligare nedsida i aktien är relativt osannolik", skrev Handelsbanken.

Utöver situationen i Ryssland konstaterar Handelsbanken bland annat att kräftgången inom fri-tv fortsätter.

"Vi har tagit ned våra prognoser något för det tredje kvartalet, främst på grund av svag rating inom fri-tv. Våra största revideringar för 2015-2016 inkluderar CTC Media följt av valutaorsakade sänkningar inom betal-tv, lägre tillväxt och en lägre bas inom fri-tv. Baserat på det tror vi att korrektionsfasen långt ifrån är över", skrev Handelsbanken.

MTG, som backade 1,0 procent till 228:80 kronor på måndagen då analysen släpptes har sedan dess fortsatt ned, till 224:10 kronor vid lunchtid på torsdagen.

Kurs då rekommendationen gavs:
225,2 kr
Riktkurs:
265 kr

Rekommendation från: Handelsbanken Capital Markets

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser