Handelsbanken Capital Markets höjer riktkurs

Datum: 2014-05-14 10:30

STOCKHOLM (Direkt) Handelsbanken Capital Markets har höjt värderingen av Kinneviks innehav i Zalando efter e-handelsbolagets "trendvändande" kvartalsredogörelse och därför även skruvat upp riktkursen på Kinnevik.

Det framgår av en analys daterad den 11 mars.

Banken konstaterar att Zalandos tillväxt på 35 procent slog förväntningarna men menar att det viktigaste och mest positiva inslaget i Zalandos rapport var kommentaren om att rörelsemarginalen hade förbättrats "betydligt".

Mot den bakgrunden är Handelsbanken mer övertygad om att bankens rognos om en rörelsemarginalförbättring om 4 procentenheter (till -2,5 procent) kommer att infrias för helåret 2014 och tror att Zalando kan nå svarta siffror för 2015.

Handelsbanken har justerat upp det bedömda värdet av Kinneviks 36 procentiga innehav i Zalando från 15,8 till 17,5 miljarder kronor, vilket ger en värdering på hela klädbolaget på nästan 49 miljarder kronor.

Därutöver har banken värderat upp Bigfoot 1 som omfattar investmentbolagets innehav i Dafiti, som är Zalandos motsvarighet i Latinamerika, och i Lamoda, en modesajt med inriktning mot den ryska marknaden, med nästan 1 miljard till 4,0 miljarder kronor.

Värderingshöjningarna mynnar ut i att riktkursen på Kinnevik höjs från 255 till 276 kronor. Rekommendationen öka står fast. Kinnevik handlas kring 254 kronor på onsdagsförmiddagen.

Kurs då rekommendationen gavs:
254,7 kr
Riktkurs:
276 kr

Rekommendation från: Handelsbanken Capital Markets

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser