Handelsbanken Capital Markets höjer riktkurs

Datum: 2014-02-26 12:00

STOCKHOLM (Direkt) Handelsbanken Capital Markets har höjt riktkursen för investmentbolaget Bure till 34 från 30 kronor.

Framför allt får investmentbolagets lokuthyrningsverksamhet positiv uppmärksamhet i analysen, daterad måndagen 24 februari, där rekommendationen köp upprepas efter fredagens bokslutsrapport. Riktkurshöjningen görs efter en genomgång av både noterade och onoterade innehav i Bures portfölj.

"Vi tror att Bure kommer att fortsätta skapa aktieägarvärde genom att ta tillvara möjligheter i nischer som få andra investerare täcker", skriver Handelsbanken efter ett resonemang om lokuthyrningsaffären, som inleddes med lokinvesteringar efter att Carnegieinnehavet såldes i maj 2012. För ett drygt år sedan startade Bure elloksuthyrning.

Värdet av lokaffären skrevs visserligen ned med 21 miljoner kronor - enligt bokslutskommunikén - under det senaste kvartalet efter rekonstruktion i den delägda kunden Rushrail. Handelsbanken påpekar dock att lokaffären huvudsakligen består i att hyra ut lok som har Trätåg, ägt av Stora Enso och Billerudkorsnäs, som slutanvändare, och landar i slutsatsen att goda utsikter råder inom lokuthyrning tack vare god efterfrågan och få nyinvesteringar.

Bures stora kassa, 700 miljoner kronor, nämns också.

"Trots en defensiv strategi har hanteringen av kassan, huvudsakligen med räntefonder och likvida noterade aktier, gett en avkastning på 13 procent under 2014", skriver Handelsbanken och anser att ett återköp av 1 miljon aktier under det fjärde kvartalet understryker Bures pragmatism när det gäller att skapa aktieägarvärde.

Kurs då rekommendationen gavs:
28 kr
Riktkurs:
34 kr

Rekommendation från: Handelsbanken Capital Markets

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser