Handelsbanken Capital Markets höjer riktkurs

Datum: 2013-11-22 10:30

STOCKHOLM (Direkt) Handelsbanken Capital Markets har höjt sin riktkurs för fordonsunderleverantören Finnvedenbulten till 55 kronor, från tidigare 49 kronor, sedan bolaget flaggat för en stark orderingång under hösten. Rekommendationen öka upprepas.

Det framgår av en analys daterad den 19 november.

Bankens analytiker konstaterar att Finnvedenbultens effektivitetshöjande åtgärder visat sig effektiva, samt att det finns potential för fortsatta ökningar av marknadsandelarna. Därtill ser Handelsbanken goda möjligheter till vidare framgångar för den nystartade verksamheten i Ryssland.

Finnvedenbulten summerade i ett pressmeddelande tidigare i veckan den senaste tidens orderflöde till ett årligt värde på 600 miljoner kronor, inklusive den tidigare offentliggjorda ordern på 270 miljoner och de likaledes kända uppstartsorderna från Ryssland på 90 miljoner kronor. Omsättningen under 2012 uppgick till knappt 3 miljarder kronor.

Finnvedenbultens aktiekurs har ökat med cirka 70 procent sedan bottennivåerna i maj i år. För året som helhet är uppgången cirka 60 procent. I fredagens förmiddagshandel hade aktien stigit med knappt en halv procent till 47:70 kronor.

Kurs då rekommendationen gavs:
47,5 kr
Riktkurs:
55 kr

Rekommendation från: Handelsbanken Capital Markets

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser