Handelsbanken Capital Markets höjer riktkurs

Datum: 2013-10-07 08:00

Öka

Eniro

STOCKHOLM (Direkt) Eniros rapport för det tredje kvartalet kan komma att sätta press på aktien och kan därmed komma att erbjuda ett bra tillfälle att gå in i aktien.

Det menar Handelsbanken Capital Markets i en analys från den 2 oktober i vilken riktkursen höjs från 21 till 25 kronor. Rekommendationen öka står samtidigt fast.

Banken påminner om att Eniro har indikerat att tillväxten kommer att vara svag i det tredje kvartalet, bland annat på grund av utvecklingen i den norska verksamheten. Ebitda-resultatet och kassaflödet kommer också att vara svaga punkter i den stundande rapporten, tror Handelsbanken.

Å andra sidan har Eniro ett nytt låneavtal på plats sedan i våras och amorteringar bör inte bli ett problem för bolaget. Därmed är det svårt att se någon större risk på nedsidan i nuläget, menar banken.

Handelsbanken tror inte att Eniros intäkter kommer att växa de två kommande åren heller. Men möjligheten finns och skulle tillväxtscenariot förverkligas kan aktien dubblas i värde. Investerare som är villiga att ta den chansen bör vara beredda vid tidpunkten för rapporten, skriver Handelsbanken.

Kurs då rekommendationen gavs:
21,61 kr
Riktkurs:
25 kr

Rekommendation från: Handelsbanken Capital Markets

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser