Goldman ser uppsida på 66 procent

Datum: 2011-03-03 10:21

Conviction Buy

Ratos B

STOCKHOLM

STOCKHOLM (Direkt) Goldman Sachs upprepar rekommendationen conviction buy på Ratos. Riktkursen är 380 kronor, vilket implicerar en uppsida om 66 procent jämfört med torsdagens stängningskurs på 228:40 kronor.

Det framgår av en analys daterad den 3 mars.

Goldman Sachs tror att nuvarande förhållanden kommer att leda till en våg av transaktioner de närmaste åren då globala utköpsfonder har 432 miljarder dollar i icke-investerade medel och att finansiering nu åter är möjlig.

"I en sådan miljö, tror vi att Ratos är en stor vinnare med tanke på kvaliteten på sina innehav", skriver Goldman Sachs.

Ratos har haft en genomsnittlig avkastning (IRR) på mer än 26 procent sedan 1999.

"Om Ratos skulle leverera samma enastående prestanda som i det förflutna, ser vi över 200 procent potential på Ratosaktien", skriver Goldman Sachs.

Ratos håller sin årliga kapitalmarknadsdag i Stockholm den 10 mars. Goldman Sachs tror att bolaget kommer att bekräfta att det finns betydande vinster i den underliggande verksamheten och att de kommer att visa sig 2011-2012.

"Vi tror inte att konsensus uppskattar den operativa hävstången i många av Ratos innehav där mer än 80 procent är cykliska", skriver Goldman Sachs.

Goldman Sachs tror vidare att intresset för private equity kommer att förnyas då flödena öka.

"Dessutom kan Ratos göra vissa stora exits den närmaste tiden, vilket skulle bekräfta bolagets förmåga att generera hög avkastning", skriver Goldman Sachs.

Ratos är enligt analysen också "underägt" av icke-svenska investerare och ytterligare inkluderingar i europeiska index kan komma att öka intresset.
Kurs då rekommendationen gavs:
229 kr
Riktkurs:
380 kr

Rekommendation från: Goldman Sachs

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser