Goldman sänker till sälj

Datum: 2016-11-23 09:30

Sälj

Volvo B

STOCKHOLM (Direkt) Goldman Sachs räknar med ihållande svaghet på Volvos slutmarknader på kort sikt, med en väntad avmattning på den europeiska lastbilsmarknaden samtidigt som Nordamerika spås vara utmanande för Lastbilar såväl som Anläggningsmaskiner.

"Vi räknar med att detta tynger aktien, speciellt mot bakgrund av den senaste tidens kursutveckling", skriver Goldman Sachs i en analys där Volvo nedgraderas.

Som Nyhetsbyrån Direkt rapporterat på onsdagsmorgonen sänker Goldman Sachs rekommendationen för Volvo till sälj (neutral) med en riktkurs på 91 kronor.

Aktien handlas nu 8-procent över Goldman Sachs riktkurs på tolv månaders sikt samtidigt som övriga sektorn i snitt handlas 5 procent under riktvärdena. Goldman Sachs ser därför bättre placeringar på andra håll i sektorn, heter det i analysen.

Utmaningarna på kort sikt väntas bidra till att Volvos rörelseresultat, ebit, sjunker med 4 procent under 2017, menar Goldman Sachs. Under prognosperioden 2016-2021 tror investmentbanken däremot att Volvo visar en viss marginalförbättring, baserat på en gradvis återhämtning på slutmarknaderna.

Kurs då rekommendationen gavs:
98,9 kr
Riktkurs:
91 kr

Rekommendation från: Goldman Sachs

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser