Goldman Sachs sänker riktkursen

Datum: 2017-08-31 11:00

Neutral

H&M B

STOCKHOLM (Direkt) Goldman Sachs har sänkt sina estimat för H&M:s tredje kvartal och som en följd även dragit ned riktkursen från 215 till 200 kronor.

Det framgår av en analys på torsdagen från Goldman som samtidigt står fast vid sin neutral-rekommendation för aktien.

Investmentbanken har dragit ned sitt estimat för H&M:s totala försäljningstillväxt i det tredje kvartalet från +8,2 till +4,3 procent. Bedömningen för tillväxten i jämförbara termer (något bolaget inte längre redovisar) har skruvats ned från -2 procent till -6 procent. Parallellt tror nu Goldman att H&M:s bruttomarginal kommer att gå ned med 3 procentenheter i kvartalet, tidigare trodde banken på -0,5 procentenheter.

Goldman menar att estimatsänkningarna reflekterar en stillastående klädmarknad i Tyskland, nedåtgående marknader i Kina och USA och generellt större prissänkningar i den på många håll pågående reasäsongen.

"Vi tror att vår sänkning av den förväntade bruttomarginalen i det tredje kvartalet kan komma att utgöra lejonparten av den lagerutrensning som är nödvändig efter den stora lageruppbyggnaden det senaste året", skriver Goldman.

Kurs då rekommendationen gavs:
203 kr
Riktkurs:
200 kr

Rekommendation från: Goldman Sachs

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser