Prisbelönta förvaltare till Lannebos nya småbolagsfond Foto: istockphoto

Prisbelönta förvaltare till Lannebos nya småbolagsfond

Publicerad 2016-03-11 11:20:00

Fonder Lannebo Fonder har rekryterar två prisbelönta portföljförvaltare från SEB som ska förvalta den nya fonden Europa Småbolag.

Fonden SEB Europafond Småbolag har sedan 2006 förvaltats av Carsten Dehn och Ulrik Ellesgaard. Fonden har fått flera utmärkelser. I fjol utsågs till exempel fonden till bästa Europafond av Fondmarknaden.se. Fonden har också fem stjärnor i Morningstar på tre, fem och tio års historik.

Men nu har Lannebo Fonder lyckats locka över duon som ska ratta den nya småbolagsfonden med inriktning Europa. I samband med rekryteringen tänker Lannebo Fonder starta en filial i Köpenhamn där de nya förvaltarna kommer att vara lokaliserade.

– Att vi nu utökar vårt sortiment med en europeisk produkt känns jättespännande och skapar också nya förutsättningar för oss att nå en mer internationell kundkrets.  Med rekryteringen av Carsten och Ulrik har vi lyckats knyta till oss två förvaltare som har lång erfarenhet och förvaltningsresultat som tillhör den yppersta eliten bland förvaltare av europeiska småbolag. Det är dessutom två förvaltare som har en investeringsfilosofi baserad på äkta aktiv förvaltning som till fullo harmoniserar med Lannebo Fonder, säger Lannebo Fonders styrelseordförande Göran Espelund i en kommentar.

Den nya fonden kommer att ha en förvaltningsavgift på 1,6 procent. När fonden börjar handlas är dock oklart eftersom de två förvaltarna fortfarande är anställda av SEB.

 

 

 

Magnus Gustavsson