Fortsatt uselt för Brummer Foto: istockphoto

Fortsatt uselt för Brummer

Publicerad 2016-03-17 19:31:00

Fonder Hedgefonden Brummer Multi-Strategy fortsätter att leverera usel avkastning till sina andelsägare. Den första halvan av mars resulterade i en nedgång med 1,0 procent och totalt har den absolutavkastande fonden tappat 3,5 procent sedan årsskiftet.

Privata Affärer har tidigare rapporterat om hur svagt året har börjat för Brummers stora hedgefond Multi Strategy. Fonden har förlorat stora belopp och tvingats lägga ner tre fonder på grund av dålig avkastning. Sämst sedan årsskiftet är just nu Manticore som tappat hela 11,4 procent. Och även fast den svenska börsen vänt upp sedan den dåliga starten i januari och februari har Brummers fond fortsatt gått dåligt och tappa i avkastning.

Fonden finnas också med belåning och benämns 2XL, vilket innebär att den ökar mer vid positiv avkastning och sjunker mer när fondandelsvärdet går ner. Därför noterar den nu ännu sämre avkastning än den vanliga Multi-Strategy och har sjunkit med 7,2 procent på 2,5 månad.

För Brummer och Partners blir detta en svår huvudvärk eftersom fonden länge levt gott på sin historik av ständigt positiv avkastning, vilket ska tjäna som en motvikt till de större rörelserna på aktiemarknaden. Nu lär detta förtroende från andelsägarna minska i takt med den sämre avkastningen - och fler lär fundera på att ta ut sina pengar. Fonden handlas månadsvis varför detta endast är möjligt i slutet av en månad.

Magnus Alfredsson