Fonder nästa för God El-grundare

Fonder nästa för God El-grundareStefan Krook startar God Fond Foto: Tomas-Oneborg/SCANPIX

Fonder nästa för God El-grundare

Publicerad 2008-07-03 13:14:36

Fonder Fonder ser ut att bli nästa satsning för entreprenören Stefan Krook och de andra finanskändisarna kring God El. Liksom i elbolaget ska all avkastning gå till välgörenhet.

– Drömmen har från början varit att vi ska starta flera verksamheter med en gemensam varumärkesidentitet. Nu känner vi att vi vill ta nästa steg, säger Stefan Krook till TT.

Han är vd i bolaget God Fond i Sverige AB, som nyligen registrerades hos Bolagsverket och som enligt verksamhetsbeskrivningen ska "äga och förvalta aktier, fondandelar och andra värdepapper".

Till sin hjälp har Krook förre Catella-vd:n Johan Björklund, som ska leda styrelsearbetet. Även H & M-arvingen Karl-Johan Persson sitter i styrelsen.

Inga detaljer

Stefan Krook medger att fondmarknaden lockar. Men han vill inte avslöja några detaljer om satsningen.

– Exakt vilka målgrupperna kommer att vara eller hur vårt erbjudande kommer att se ut, det är alldeles för tidigt för oss att kommentera.

Stiftelsen bakom God El och God Fond smider planer på att vidga verksamheten ytterligare. Närmast till hands ligger vad Krook kallar för "tråkbranscher". Med det menar han sektorer som el- och telebranscherna, som kännetecknas av lågt kundengagemang och att produkterna säljs via abonnemang.

Nya tillskott

Och även om fondbolaget registrerats först skulle det kunna bli så att någon annan av God El-folkets idéer snabbare hinner ta form, enligt Krook. Målet är i alla fall att någonting nytt ska vara igång inom 12 till 18 månader.

Ägarstiftelsen har tidigare fått tillskott på 11 miljoner kronor för att täcka God Els startkostnader. Förutom Krook, Karl-Johan Persson och Catella hör Oriflame-familjen af Jochnick och Ikea-höjdaren Per Ludvigsson till dem som bidragit.

Var pengarna ska hämtas ifrån den här gången är inte klart.

– Men vi har generellt bestämt att pengarna som genereras i God El, de ska ges till välgörenhet till 100 procent. Så kommer det någon helt ny verksamhet så kommer det krävas att det skänks nya pengar, säger Krook.

(TT)