East Capital ändrar inriktning på Kinafonden Foto: Magnus Neideman/SvD/TT

Karine Hirn är East Capitals chef i Kina.

East Capital ändrar inriktning på Kinafonden

Publicerad 2016-01-12 13:36:00

Fonder East Capital har från och med den 18 januari en ny strategi för Kinafonden som ska investera i hållbar och miljövänlig industri.

Den nya strategin har fokus på Kinas mycket stora framtida utmaningar inom miljöområdet.

Den gamla fonden omvandlas till en miljöfond i nästa vecka, enligt Citywire Selector. Det nya namnet blir East Capital China Environmental Fund. Hållbara teknologier, infrastruktur och tjänster som är inriktade på miljö blir inriktningen, till exempel rena transporter, hållbart jordbruk och hållbar energi.

Karine Hirn är chef för East Capitals Kinamedarbetare och är stationerad i Honkong. Hon säger till Citywire Selector att kampen mot miljöförstöringen är en fundamental och strukturell trend i Kina.

– Miljöinriktningen har också stöd på regeringsnivå, och det innebär att stora investeringar nu kommer att göras, samt att det även blir striktare regler för de företag som inte är miljövänliga.

Karine Hirn påpekade också att Kina redan är den största clean-tech marknaden i världen och att investeringarna i denna sektor växer mycket snabbt, inte minst när det gäller innovativa bolag.

Fonden hette tidigare East Capital Kinafonden, men hette från början AGI China tills East Capital köpte över den från Asia Growth Investors.

Christer Fälldin