Alla vinnarna i "Årets fond"

Alla vinnarna i "Årets fond"

Alla vinnarna i "Årets fond"

Publicerad 2009-01-27 13:47:30

Fonder Hedgefondsförvaltaren Brummer & Partners blev dubbelt prisbelönt när Privata Affärer utsåg Årets Fond 2008. Brummer & Partners blev Årets Fondbolag och står dessutom bakom Årets Hedgefond, Lynx. Alla kategorier och vinnare hittar du här.

Juryn har bland annat granskat fondernas avkastning jämfört med index under 2008 samt tre år tillbaka. Fonderna ska också ha goda möjligheter till bra avkastning i framtiden.

Årets Fondbolag 2008 blir Brummer & Partners med motiveringen:

Veteranerna har visat att modellen håller, även när marknaden är turbulent. Flera av bolagets fonder har i år sopat banan med konkurrenterna. Ett extra plus för att bolaget äntligen börjar öppna sig även för den som inte har miljoner i fickan.”

Årets Sverige- och Nordenfond 2008 blir Nordea Nordenfond:

”En målmedveten satsning på noggrant utvalda värdebolag har gjort att denna fond presterat toppresultat år efter år. Förvaltaren har varit densamma sedan 1998 vilket borgar för en trygg och uthållig förvaltningsfilosofi.”¨

• Årets Globalfond 2008 heter Franklin Mutual Global Discovery:

”En smidig och aktiv globalfond som klarat börsfallet med glans. Fonden har hållit sig i det absoluta toppskiktet inom sin kategori de senaste tre åren och är ett lysande bevis på att även en jätte kan vara snabbfotad.”

Årets Hedgefond 2008 heter Lynx:

Hedgefonder strävar efter positiv avkastning i alla väder, men under 2008 kunde få hedgefonder leverera. Den vinnande fonden har aldrig haft ett år med negativa siffror. I år var fonden den överlägsna stjärnan med en avkastning på 42 procent. Fonden blir inom kort tillgänglig för fler sparare.”

Årets Tillväxtmarknadsfond blir Danske Invest Global Emerging Markets:

”Denna breda, globala tillväxtmarknadsfond har en imponerande historik. Detta tuffa år har fonden slagit index med råge och visat att filosofin håller även i motvind.”

Årets Uppstickare blir Xact Bear med motiveringen:

”2008 blev det stora genombrottet för denna fond. Konceptet är både originellt och innovativt och har lett till att vanliga sparare på ett enkelt sätt kan skydda portföljen vid börsnedgång.”

PRIVATA AFFÄRER