Fingerprints vd löser in sitt optionspaket Foto: Magnus Hjalmarson Nejdeman/SvD/TT

Fingerprints vd löser in sitt optionspaket

Publicerad 2016-02-16 08:05:00

Aktier Nu har Fingerprint Cards vd Jörgen Lantto har börjat lösa in sitt optionspaket, enligt researchföretaget Holdings. Han har enligt uppgifter som han själv bekräftat till Breakit sålt 380 000 teckningsoptioner i Fingerprint Cards.

Det är researchfirman Holdings som rapporterar att Jörhen Lantto sålt 380.000 teckningsoptioner i Fingerprint Cards. När han köpte optionerna betalade han 1,79 kr styck med teckningskursen 52,35 kr. Översatt till dagens kurs i Fingerprint har Jörgen Lantto gjort en vinst på 137 miljoner kr.

Till Breakit säger Jörgen Lantto att optionsaffären är en del av en ännu större affär, då han sålde dem för att kunna finansiera inlösen och skatt för totalt 920 000 aktier.

Innan affären gjordes ägde han 1, 3 miljoner teckningsoptioner i Fingerprint Cards med inlösen i början av mars i år. Reavinsen vid nlösen av teckningsoptionerna ska enligt Lantto användas för att konvertera 920 000 teckningsoptioner till aktier.

Det innebär att Jörgen Lantto därefter äger aktier i det egna bolaget för drygt 390 miljoner kr.

– Den absoluta majoriteten av pengarna jag får ut när optionerna nu konverteras till aktier använder jag för att köpa aktier och betala skatt. En mindre andel blir över för privat konsumtion, men jag vet faktiskt inte exakt hur mycket det handlar om”, säger Jörgen Lantto til Breakit.

I och med affärer blir Jörgen Lantto en av de storbolagschefer på Stockholmsbörsen som äger aktier för mest pengar i det egna bolaget.

Privata Affärer