Fingerprints vd: Därför ger vi inte någon utdelning Foto: Magnus Hjalmarson Neideman /TT-SvD

Fingerprints vd: Därför ger vi inte någon utdelning

Publicerad 2016-02-04 09:55:00

Rapport Det blev ingen utdelning från Fingerprint. Bolaget menar att aktieägarna gynnas bättre av att kassan används till att investera i affärerna. Det säger Jörgen Lantto i en intervju med Nyhetsbyrån Direkt där han också spår att marknaden kommer att växa.

– Vi ser en kraftigt växande marknad under de kommande åren och vi är väldigt tidiga i den här utvecklingen. Då tycker styrelsen att vi ska fortsätta att investera under 2016 för att bygga ett kraftigt och lönsamt bolag, säger Jörgen Lantto.

När det gäller höjningen av den nedre delen av intervallet i sin försäljningsprognos för 2016 så är det bättre förutsättningar att förutse kundernas produktlanseringar som ligger bakom detta.

– Det har gått två månader sedan vi lämnade vår prognos och har nu bättre visibilitet, som sträcker sig långt in i andra halvan 2016, om vilka produktlanseringar som är på gång, säger vd Jörgen Lantto till Nyhetsbyrån Direkt.

Det handlar om vilka projekt som Fingerprint Cards har anlitats för, säger han och påpekar att den andra aspekten av utvecklingen för bolaget är hur många telefoner som kunderna väntas integrera fingeravtryckssensorer i.

– Många kunder som kommit till oss och sagt att de kommer att accelerera utvecklingen, säger han.

Han tillägger också att det finns kunder som pratar om planerna för slutet av 2016 och en bit in i 2017.

Vad säger det om er position 2017?

– Vi har inga ambitioner att minska vår konkurrensförmåga. Jag brukar alltid säga att marknaden växer väldigt mycket och det finns plats för konkurrenter. Att vår tillväxt plötsligt ska upphöra förutsätter att någon av våra konkurrenter ska dra förbi oss. Vi har självklart som ambition att fortsätta att vara marknadsledare och det finns ingenting som talar för någon annan utveckling, säger han.

Jörgen Lantto uppger också att Fingerprint Cards inte har ändrat något i sina budskap om bruttomarginalen. Tidigare har bolaget uppgett att bruttomarginalen ska kunna ligga kring 40-45 procent.

– Vi planerar att ligga kring den högre delen av det intervallet under 2016, säger han.

Lantto står också fast vid bedömningen om att marknaden kommer att vara större första kvartalet jämfört med fjärde kvartalet.

– Vi uppskattar att marknaden blir större första kvartalet än under fjärde kvartalet. Vi har ingen annan bild än det vi har sagt tidigare, säger han.

Vidare uppger han att, givet antagandena om en kraftig marknadstillväxt under året, Fingerprint Cards intäkter rimligen kommer att växa sekventiellt under året.

– Eftersom vi är marknaden, kommer det att vara sekventiell tillväxt under året för Fingerprint. Det måste man anta, det är logiskt att anta det, säger han till Nyhetsbyrån Direkt.

Direkt

Följ de aktuella aktierna här

Fingerprint B