Slagig handel i Fingerprint efter rapporten Foto: istockphoto

Slagig handel i Fingerprint efter rapporten

Publicerad 2016-02-04 10:15:00

Aktier (uppdaterad) Fingerprints aktiekurs svängde rejält på torsdagsförmiddagen efter morgonens rapport för det fjärde kvartalet.

Strax efter börsöppning handlades aktien som mest för 476,80 kr. Det motsvarade en uppgång på drygt 7 procent jämfört med gårdagens slutkurs.

Uppgången mattades dock av och aktien bottnade på 446 kr, marginellt högre än gårdagens slutkurs på 444,50 kr. 

Därefter bar det iväg uppåt igen och strax efter klockan 10 handlades aktien för 469 kr, en uppgång på 5,5 procent jämfört med i går.

Analytikerna spådde uppgång på 5 procent

Efter rapporten i morse förväntade sig JP Morgan en uppgång på 5 procent. Även Carnegie räknade med en uppgång på minst 5 procent.

Carnegie hänvisar till att Fingerprint Cards siffror för det fjärde kvartalet var starka, och slog guidningen igen, samtidigt som bolaget lyfte den nedre delen i sin intäktsprognos för 2016.

Bruttomarginalen på 46 procent för det fjärde kvartalet var också högre än Carnegies förväntningar, som låg på en bruttomarginal på 44 procent.

Även kassaflödet under kvartalet var "mycket starkt", skriver Carnegie. Kassaflödet om 537 miljoner kr kan ställas mot Carnegies estimat på omkring 330 miljoner kr.

Privata Affärer / Direkt

Följ de aktuella aktierna här

Fingerprint B