Exane BNP Paribas återupptar bevakning

Datum: 2014-06-11 11:00

STOCKHOLM (Direkt) Exane BNP Paribas har återupptagit bevakning av den europeiska hotellsektorn. Rezidor utgör tillsammans med Accor och Whitbread bankens favoriter.

Det framgår av en analys daterad den 10 juni.

"Efterfrågetrenden förbättras, tillväxten i utbudet är begränsat och det finns en press uppåt på priserna. Utsikterna för tillväxt ser därmed starka ut för hotellsektorn på kort sikt. Den dynamiken ger tillsammans med M&A-möjligheter stöd för värderingarna i sektorn", skriver Exane BNP Paribas, som ser möjligheter för hotellaktier att fortsätta att överträffa index givet de prognosuppjusteringar som är att vänta i spåren av snabbt förbättrade marknader i både USA och Europa.

För att adressera hotet från onlineresebyrårer, OTA, väntar sig Exane BNP Paribas att ledande hotellgrupper nu går in i en ny fas it-investeringar, samarbeten på marknadsföringsområdet samt potentiella mega-mergers.

"Vi tror att kombinationen av hotet från OTA, långsammare marknadstillväxt (givet att beläggningsnivåerna är nära eller över tidigare toppnivåer) och mer utmanande förhållanden på tillväxtmarknader sannolikt kommer att driva en ny våg av förvärv och sammanslagningar", skriver Exane BNP Paribas och pekar ut Accor och Marriott som den mest troliga så kallade mega-mergern i hotellsektorn.

För Rezidor inledde Exane BNP Paribas bevakning med rekommendationen outperform och riktkursen 53 kronor.

Kurs då rekommendationen gavs:
46,4 kr
Riktkurs:
53 kr

Rekommendation från: Exane BNP Paribas

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser