"Ett sällsynt köpläge"

Datum: 2016-10-26 10:00

STOCKHOLM (Direkt) Assa Abloys långsiktiga möjligheter har inte förändrats, samtidigt som aktiekursen nu reflekterar en begränsad tillväxt. Det ger ett sällsynt tillfälle att ta en position i låsbolaget.

Det menar Kepler Cheuvreux som på onsdagen höjde Assa Abloy till köp (behåll) med riktkursen 188 kronor (186), något Nyhetsbyrån Direkt tidigare rapporterat.

Skiftet mot elektroniska låslösningar kommer att fortsätta och förvärv kommer fortsätta att addera tillväxt, enligt Kepler som dessutom ser en spännande möjlighet för en fortsatt konsolidering av dörrmarknaden.

På rapportdagen i förra veckan låg allt fokus på Assa Abloys verksamhet i Kina där några av bolagets enheter (i två bolag som tidigare förvärvats) ertappats med att ha bokfört intäkter felaktigt. Facit den dagen blev ett kursras på drygt 6 procent.

"Även om det är allvarligt så ser vi ingen anledning till att det här ska ha smittat av sig eller att det skulle finnas mer problem av den här arten i andra förvärvade enheter. Vi tror att problemen kommer att lösas och att de är av tillfällig natur", skriver Kepler.

Kurs då rekommendationen gavs:
165,2 kr
Riktkurs:
188 kr

Rekommendation från: Kepler Cheuvreux

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser