Analys: Tvåsiffrig tillväxt i sikte

Analys: Tvåsiffrig tillväxt i sikte

Publicerad 2018-05-16 10:32:00

Analys Dometic, som tillverkar produkter till bland annat rekreationsfordon, får en köprekommendation med riktkursen 100 kr när Kepler Cheuvreux inleder bevakning av bolaget.

"Vi tror att Dometics vinst kan visa en genomsnittlig årlig tillväxt (CAGR) i låga tiotal under de kommande tre åren, drivet av förvärvet av Seastar, liksom av en fortsatt tillväxt av rekreationsfordonsmarknaden", skriver Kepler Cheuvreux analytiker.

Marknaden för rekreationsfordon må närma sig tidigare toppnivåer och därmed en långsammare tillväxttakt, men marinsegmentet, som efter förvärv står för nästan en fjärdedel av bolagets intäkter, ligger för närvarande 50 procent under sin senaste topp. Dock gäller det för Dometic att snabbt utnyttja möjligheterna inom marin då konkurrenter också ser öppningar, påpekar analytikern.

Att marknaden för rekreationsfordon bromsar in något behöver inte vara något stort problem för Dometic, eftersom den lönsamma eftermarknaden öppnar stora möjligheter, noterar analytikern vidare.

På ledningsfronten har det varit hög omsättning sedan bolaget börsnoterades 2015, inte minst vad avser regioncheferna. Den nye vd:n Juan Vargues var en extern kandidat och han har möjligen en begränsad kunskap om Dometics marknad, men hans bakgrund från Assa Abloy gör honom lämplig att driva en strategi med såväl organisk tillväxt som förvärv på schemat, menar Kepler Cheuvreux.

Juan Vargues är en anhängare av pilotskolan och har själv köpt drygt 240 000 aktier i bolaget, värda över 20 miljoner kr, påpekar analytikern vidare.

Dometic handlades vid 10-tiden på onsdagen till 87,10 kr, en uppgång med 2 procent för dagen.

Graf: Dometic kursutveckling sedan börsintroduktion

image

 

Källa: Infront

Direkt