DNB höjer till köp

Datum: 2016-12-14 10:30

STOCKHOLM (Direkt) Efter åtta kvartal av negativ organisk försäljningstillväxt för polymertillverkaren Hexpol kan det första kvartalet 2017 komma att visa positiva tillväxtsiffror.

Därtill har potentiella förvärvsobjekt blivit billigare, vilket talar för att bolaget på nytt kan börja växa genom uppköp.

Det menar DNB Markets, som på onsdagen höjde sin rekommendation för Hexpol till köp, från tidigare behåll. Samtidigt skruvades riktkursen upp till 91 kronor, från tidigare 85 kronor.

"Vi tror att botten har passerats och att två år av negativ organisk tillväxt närmar sig slutet", skriver bankens analytiker i en analysuppdatering på onsdagen.

Vidare har priserna på råvaror, något som tyngt Hexpols resultat en längre tid, börjat återhämta sig samtidigt som aktiviteten inom den för bolaget viktiga olje- & gassektorn förefaller tillta, konstaterar DNB.

Hexpol, som enligt egen utsago är ett förvärvsdrivet bolag på en fragmenterad marknad, har under en tid haft svårt att hitta attraktiva uppköpsobjekt.

"Vi tror att värderingen av potentiella uppköpsobjekt har kommit ned på senare tid /.../. Givet Hexpols eldkraft, en bedömd nettokassa om 1,1 miljarder kronor per årsskiftet, ser vi en god potential på förvärvsfronten", skriver DNB och nämner att konkurrenten Airboss värdering har fallit med 40 procent sedan toppnoteringen 2015.

Hexpol gynnas också av en starkare dollar och kan dessutom komma att dra nytta av evenutella sänkningar av bolagsskatten i USA, resonerar DNB.

Aktien handlades vid 10.20-tiden på onsdagen till 84 kronor, en uppgång med drygt 4 procent för dagen.

Kurs då rekommendationen gavs:
80,7 kr
Riktkurs:
91 kr

Rekommendation från: DNB Markets

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser