DI rekommenderar köp

Datum: 2015-04-07 08:00

STOCKHOLM (Direkt) Det finns mer att hämta i Profilgruppen, trots ett lyft för både bolag och aktiekurs från interna tillväxt- och effektiviseringsgrepp.

Det skriver Dagens Industri i tisdagens utgåva.
Med tanke på att en stark start på året redan bekräftats, i och med en omvänd vinstvarning häromveckan, räknar DI med att tillväxten landar kring 15 procent i år.
"Rörelsemarginalmålet på 6 procent förblir nog avlägset, men det finns ledig kapacitet att utnyttja och de egna initiativen biter, så 3 procent ska inte vara en omöjlighet", skriver tidningen.
Med en schablonbeskattning i kalkylen landar p/e-talet för året på strax över 13 att jämföra med 17 för hela börsen, vilket enligt DI motiveras av den cykliska verksamheten och den svajiga resultatserien som Profilgruppen visat upp.
"Med potential för ytterligare lite högre marginal nästa år och en liten intäktsökning faller dock p/e-talet till låga 9 och även om prognosen innehåller en hel del osäkerhet så är värderingen tillräckligt intressant för att våga hoppa på ett tåg som är på väg i rätt riktning. Köp", skriver DI.

Kurs då rekommendationen gavs:
34,1 kr

Rekommendation från: Dagens Industri

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser