DI rekommenderar köp

Datum: 2014-12-15 08:30

STOCKHOLM (Direkt) Trots sin skakiga historik, och att det fortfarande finns en del kvar att bevisa, är Gunneboaktien köpvärd, skriver Dagens Industri i sin måndagsanalys.

Tidningen lockas av "potentialen i ett bolag som är på väg ur en lång och jobbig fas och som kan lyfta lönsamheten en nivå utan att behöva förlita sig på en stark konjunktur".

Gunnebo ligger relativt nära sitt rörelsemarginalmål på 7 procent och detta trots att den klart största delen av verksamheten, Emea, har en låg lönsamhet. Allt som behövs för att marginalmålet ska infrias är att Europa slutar falla och att bolaget kan kvittera ut betalningen på alla de strukturåtgärder som genomförts, menar Dagens Industri.

Men samtidigt som en stabilisering i Europa hamnar på listan över vad som kan lyfta Gunnebo är bolagets stora Europaberoende ett minus. Även det eventuella behovet av ytterligare strukturåtgärder listas som ett minus av tidningen.

I en kommentar i samband med analysen säger Gunnebos vd Per Borgvall att marginalmålet inte är långt borta och att han ser förutsättningar att på sikt kunna klara av tvåsiffriga tal, något vd:n varit inne på vid några tidigare tillfällen.

Kurs då rekommendationen gavs:
36,5 kr

Rekommendation från: Dagens Industri

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser