DI rekommenderar köp

Datum: 2013-12-16 08:00

Köp

Duni

STOCKHOLM (Direkt) Hög direktavkastning, låg risk och en rad initiativ för att öka vinsten gör att Duni förtjänar en plats i många aktieportföljer.

Det menar Dagens Industri som rekommenderar köp av aktien i måndagens tidning.

Tidningen ser en chans till att servett- och bordsdukstillverkaren Duni höjer utdelningen från 3:50 till 4:00 kronor. Det senare skulle betyda en direktavkastning på 5,2 procent.

"Det är en nivå som inget annat tillverkande företag med lika låg rörelserisk och skuldsättning som Dunis kan matcha", heter det i analysen.

Lite kurstillväxt krävs dock för att göra ett köp till en bra affär och vägen dit går exempelvis via vinstökningar. På det området har bolaget enligt DI en tagit en rad lovande grepp, däribland avveckling av en pappersmaskin och en mer uttalad satsning på snabbmatskedjor. Å andra sidan finns det risk för stigande priser på massa och plast.

Sammantaget tror tidningen att Duni under nästa år kan öka rörelseresultatet med 13 procent till 410 miljoner kronor under nästa år. Börsvärdet, justerat för nettoskulden, ligger 10 gånger högre och det ger en värdering som enligt DI:s förmenande varken är hög eller låg.

"Men de placerare som också vill åt bolagets höga direktavkastning och låga risk har inga andra tillverkande placeringsalternativ på börsen".

Duni har stigit med nästa 25 procent under 2013, en uppgång som helt går att hänföra till de sex senaste månaderna. Dagens Industri ser en risk för vinsthemtagning med tanke på den snabba kursuppgången.

Kurs då rekommendationen gavs:
73,5 kr

Rekommendation från: Dagens Industri

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser