DI: "Ett derivat på dumhet"

Datum: 2015-11-09 07:30

STOCKHOLM (Direkt) Biometriaktien Precise Biometrics har i sin kraftiga uppgång varit "ett derivat på dumhet", men på börsen finns det ett bäst-före-datum på dumhet. Det skriver Dagens Industri i måndagens tidning och rekommenderar sälj av aktien.

"Om Precise Biometrics hade värderats i linje med Fingerprint hade bolagets börsvärde legat kring 350 miljoner kronor, vilket motsvarar en kurs på 1 krona per aktie. Det ska jämföras med dagens kurs på 7 kronor", skriver tidningen.

Dagens Industris negativa syn på aktien motiveras framför allt med Fingerprint Cards (FPC) besked förra veckan om att bolagets egenutvecklade algoritm finns i mobiltelefoner på marknaden redan i dag.

Fingerprint har i nuläget 30 anställda som arbetar med algoritmutveckling, medan Precise Biometrics hela personal uppgår till 22 personer, påpekar DI.

Därtill har LG valt en algoritm från ett asiatiskt bolag i sin nya mobiltelefon V10, vilket enligt tidningen är ett tecken på att det svenska bolagets mjukvara börjar förlora relevans.

Kurs då rekommendationen gavs:
6,85 kr

Rekommendation från: DI

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser