Deutsche höjer till köp

Datum: 2018-02-07 15:00

STOCKHOLM (Direkt) Hexagon är "tillbaka i sadeln" med hjälp av både den starka konjunkturcykeln och sin starka produktportfölj, och styrkan ser att döma av vd Ola Rolléns kommentarer ut att hålla i sig under åtminstone första kvartalet av 2018.

Det skriver Deutsche Bank i en rekommendationshöjning från behåll till köp efter mätteknikbolagets bokslutskommuniké, en höjning som Nyhetsbyrån Direkt tidigare har rapporterat om.

Riktkursen höjs från 465 till 540 kronor. Den organiska tillväxten var 10 procent under kvartalet, ungefär dubbelt så högt som konsensusförväntningarna, och det underliggande rörelseresultatet steg med 18 procent mot väntade 10,5 procent.

"Att se Hexagon som enbart ett cykliskt industriföretag skulle vara att underskatta bolaget", skriver banken och lovordar ledningens konsekventa arbete med att tillgodose kundernas behov av mer integrerade tillverkningsprocesser i fabrikerna (se bland annat här om "closed feedback loops").

Deutsche Bank återger även vd-kommentarer om ännu ett mycket bra år i Kina, "vilket antyder att det inte finns någon risk för att denna tillväxtdrivkraft stannar av i närtid, och andra sektorer som för närvarande inte är tända på alla cylindrar utgör uppsiderisk enligt vår syn".

Exempelvis, nämner banken, kan Hexagons fordons- samt flyg/försvarskunder stå för mer tillväxt framöver, eftersom dessa utvecklades jämförelsevis blygsamt under det fjärde kvartalet 2017. Det som talar för detta är dels nya personbilsmodeller som är på väg ut, dels en stor orderstock inom flygerbjudandet.

Hexagonaktien var upp drygt 10 procent till 497:40 kronor vid 15-tiden på onsdagseftermiddagen, och bytte som mest ägare på den nya rekordkursen 500 kronor per aktie.

Kurs då rekommendationen gavs:
451,3 kr
Riktkurs:
465 kr

Rekommendation från: Deutsche Bank

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser