Deutsche Bank sänker riktkursen

Datum: 2016-01-13 09:30

Sälj

SKF B

STOCKHOLM (Direkt) Deutsche Bank sänker riktkursen för SKF, som i skrivande stund handlas kring 128 kronor, till 123 från 133 kronor. Det framgår av ett marknadsbrev inför SKF:s rapport för det fjärde kvartalet.

Rekommendationen sälj, som banken satte i slutet av november i samband med en riktkurssänkning till 133 från 140 kronor, upprepas.

I fokus när rapporten släpps den 2 februari är efterfrågan, marginaler, valuta, finansiella mål och utdelningen, enligt Deutsche Bank. Vad gäller efterfrågan väntas den infria SKF:s guidning vilket indikerar en volymnedgång om 4-8 procent. Kombinerat med en väntad lagerneddragning spås marginalerna sättas under press.

Deutsche Bank räknar inte med någon marginalförbättring under kommande år, trots bolagets arbete med att minska sina kostnader.

"Sedan 1963 har SKF bara kunnat förbättra rörelsemarginalen tre gånger när intäktstillväxten legat under 6 procent", noterar banken.

Vidare har den svenska kronan stärkts vilket inte är positivt för SKF. Det är huvudorsaken till att Deutsche Bank sänker sitt ebit-estimat för åren 2016 och 2017 med cirka 6 procent.

"Vi skulle inte bli förvånade om SKF beslutar att ändra sina finansiella mål, men utdelningen förväntas vara oförändrad", skriver banken.

Kurs då rekommendationen gavs:
125,3 kr
Riktkurs:
123 kr

Rekommendation från: Deutsche Bank

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser