Danske upprepar köp

Datum: 2013-04-05 11:30

STOCKHOLM (Direkt) Danske Markets upprepar sin köprekommendation för verkstadsbolaget Sandvik i en förhandsanalys inför bolagets kvartalsrapport den 23 april.

Det framgår av ett marknadsbrev på fredagen, där analysen sammanfattas med bland annat att Sandvik står inför ett tufft jämförelsekvartal, och där den svaga efterfrågan utgör en ihållande marginalförsvagare.

"Vi väntar oss en smärre återhämtning jämfört med det fjärde kvartalet drivet av en positiv mixeffekt, mindre underabsorption och säsongseffekter", skriver Danske, och noterar att investerarnas förväntningar är låga.

"Så även om vi ser en viss risk för en rapportbesvikelse lär det inte utlösa en betydande negativ kursrörelse", skriver banken.

SME Direkts konsensus inför Sandviks kvartalsrapport väntas preliminärt den 17 april. Enligt den senaste estimatsammanställningen, daterad 19 februari, väntade sig de 18 medverkande analytikerna ett 27 procent lägre nettoresultat under det första kvartalet 2013 jämfört med samma period 2012. En övervägande majoritet av dem ansåg samtidigt Sandvikaktien vara köpvärd.

Kurs då rekommendationen gavs:
97,8 kr

Rekommendation från: Danske Markets

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser