Danske Markets höjer rekommendation

Datum: 2014-05-12 10:00

STOCKHOLM (Direkt) Danske Markets förväntar sig att mätteknikbolaget Hexagon kommer att stå för högre tillväxt och förbättrad lönsamhet framöver och höjer därmed sin rekommendation till köp från tidigare behåll.

Samtidigt lyfts riktkursen med 6 kronor till 243 kronor.
Det framgår av en analysuppdatering efter Hexagons kvartalsrapport i fredags.
I närtid hamnar dock precisionsmätningsbolagets kapitalmarknadsdag i Las Vegas i händelsernas centrum i början av juni där bolaget är tänkt att lägga ut texten kring hur 2015-målen om en omsättning på 3,5 miljarder euro med en vinstmarginal om 25 procent ska infrias. Dock tror banken inte att målen kommer att nås då de formulerades under en tid den europeisk efterfrågan var starkare. Även synergiförseningar hamnar bland motargumenten. Å andra sidan skulle en försäljning på 3-3,2 miljarder med en marginal på 23-24 procent ändå vara positivt för värderingen av bolaget, enligt banken. Beträffande den allmänna efterfrågan kan Hexagons mer konjunkturkänsliga affärsverksamheter få sig ett lyft då produktlanseringar som genomfördes under det
andra halvåret förra året börjar bita. Dessutom kan en förbättrad Europakonjunktur ge stöd åt tillväxten senare i år trots svåra jämförelsetal, påpekar analysen.

Kurs då rekommendationen gavs:
213 kr
Riktkurs:
243 kr

Rekommendation från: Danske Markets

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser