Danske inleder med köp

Datum: 2016-09-22 11:00

STOCKHOLM (Direkt) Humanas stora affärsmöjligheter ligger i de höjda kvalitetskraven på vårdbolag, både på kommunnivå och i privat sektor, samt ökad vårdkomplexitet inom Individ & familjesegmentet.

Det framgår i den analys där Danske inleder bevakning av vårdbolaget med rekommendationen köp och riktkurs 82 kronor.

Humana är marknadsledande inom de två segmenten individ-familj samt personlig assistans i Sverige men har begränsat exponering mot vårdhem.

Nyss genomförda förvärv i Norge och Finland bör göra Humanas långsiktiga tillväxt mindre beroende av hemmamarknaden Sverige, noterar Danske som tycker att Humanas mål om en årlig intäktstillväxt på 8-10 procent verkar rimlig.

Vad gäller aktievärdering har Danske haft värderingen av de noterade sektorkollegorna Attendo och Capio som grund. Humanas riktkurs på 82 kronor baseras på en multipel liknande den för Capio och en liten rabatt mot Attendo, enligt investmentbanken.

"De tre bolagen har olika karaktärer, tillväxtmotorer och marknadsexponeringar, men samtliga bör ge långsiktiga tillväxtmöjligheter både organiskt och från marknadskonsolideringen", skriver Danske.

Kurs då rekommendationen gavs:
74 kr
Riktkurs:
82 kr

Rekommendation från: Danske Markets

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser