Magistrarnas heta aktietips

PA-skolans kursledare Björn Falkeblad och Anders Haskel.

Magistrarnas heta aktietips

Publicerad 2018-01-13 06:00:00

PA-skolan I februari drar PA-skolans vårtermin igång med kurser i Stockholm, Göteborg och Malmö. Inför terminsstarten har vi med tre snabba frågor tagit pulsen på kursledarna Björn Falkeblad och Anders Haskel.

Hur ser du på börsen just nu? Kan du tipsa om tre köpvärda aktier just nu? Och – varför ska man gå PA-skolans kurser? Det är de tre frågorna till de båda kursledarna.

Anders Haskel är optimistisk över börsläget på kort sikt och det är även Björn Falkeblad.

– Företagen tjänar bra med pengar och räntorna är låga. Men vi närmar oss en tidpunkt när risken för dåliga nyheter förmodligen ökar. Som aktiesparare måste vi alltid ha beredskap för att det oväntade kan hända, säger Anders Haskel.

Björn Falkeblad tror för sin del att 2018 kan bli ett sjunde uppgångsår i rad.

– Det känns hyggligt bra, värderingarna är okej, cirka p/e 15 för 2018 och ränteläget är lågt. Ekonomierna i Europa, främst Tyskland, visar tillväxt. För Sverige bör vi vara lite försiktiga med allt byggrelaterat., säger han.

Sex aktietips

Anders Haskel gillar stabila svenska aktier och tipsar just nu om både Investor och Kinnevik.

– Dessutom vill jag slå ett slag för min gamla favoritaktie Nibe.

Björn Falkeblad väljer att tipsa om tre mindre bolag som alla är nya case i senaste utgåvan av Privata Affärers analysbrev Micro; Lyko Group, Angler Gaming och SJR.

– Det sistnämnda bolaget är en pålitlig utdelningsaktie som stadigt växer i hygglig takt, medan Lyko är ett spännande tillväxtcase, ett familjeägt bolag med extern vd och som nyligen har gjort flera förvärv. Angler Gaming är en kasinospecialist som växlar över till vinsttillväxt och har ny utdelningspolicy, säger han.

Varför ska man gå PA-skolans kurser?

– För att vi ger en bra grund för långsiktigt lönsamt aktiesparande, men att vi också på ett effektivt sätt förjupar de kunskaper som många läsare redan har, säger magister Haskel.

– För att det är en bra möjlighet att lära sig nya tänkesätt och verktyg för att bli en bättre investerare. Ökad kunskap gör det lättare att hitta köpvärda bolag och undvika det som går dåligt, säger magister Falkeblad.

Läs mer om PA-skolan här. Vi har kurser både i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Privata Affärer