Dagens Industri rekommenderar köp

Datum: 2015-01-12 07:30

STOCKHOLM (Direkt) Fastighetsbolaget Victoria Park, som köper och renoverar i Sveriges miljonprogram, gör en spännande resa och som investerare bör man följa med.

Det menar Dagens Industri som i en analys på måndagen ger aktien en köprekommendation.

Låga hyror och stor renoveringsbehov avskräcker inte Victoria Park att förvärva fastigheter i utsatta områden, snarare tvärtom, konstaterar tidningen. Genom rullande renovering, där standarden höjs när en hyresgäst flyttar ut, kan bolaget steg för steg höja hyrorna och sedermera fastighetsvärdena. Dessutom ska expansionen via nya förvärv fortsätta enligt bolagets plan.

Tidningen menar att aktien är intressant redan sett till dagens bestånd och nuvarande aktiekurs (som ligger en bit under substansvärdet). Men den verkliga tjusningen med bolaget och aktien är enligt DI att det finns mycket mer att göra.

"Bolag som under lång tid kan gräva där de står, genom att återinvestera sina vinster och skapa tillväxt och värde i den egna verksamheten, är alltid lockande, men det gäller i synnerhet när konjunkturen är trög och när det kan ske till låg risk. Victoria Park är ett sådant bolag - vi köper ", avslutas analysen.

Kurs då rekommendationen gavs:
6,2 kr

Rekommendation från: Dagens Industri

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser