CS ser ingen tillväxt i Sverige

Datum: 2016-04-07 12:30

Underperform

Tele2 B

STOCKHOLM (Direkt) Credit Suisse tror inte att Tele2 kan återvända till att visa tillväxt i den svenska mobilverksamheten, varken i år eller nästa år.

"Vi räknar med att Tele2 Sveriges mobila tjänsteintäkter från slutkunder minskar 0,9 procent både under 2016 och under 2017, medan konsensus verkar anta en återhämtning till omkring 2 procents tillväxt under 2017", skriver Credit Suisse i en analys daterad den 7 april där Tele2-aktien nedgraderas till underperform (neutral).

Tillväxten i Tele2:s tjänsteintäkter har gradvis mattats av sedan bolaget introducerade datapaketen under första kvartalet 2015, skriver Credit Suisse. Kundernas uppgradering till större datapaket hos Tele2-märket har mer än motverkats av kunder som byter till det billigare Comviq-märket och en ökad konkurrens inom B2B, enligt investmentbanken.

"Vi räknar med att dessa trender fortsätter under 2016", skriver Credit Suisse.

I analysen sänks riktkursen för Tele2 till 66 kronor (83). Credit Suisse uppskattar dock att Tele2 skulle vara värt 73 kronor i ett bästa scenario vid en så kallad styckningsvärdering (sum of the part).

"Sverige skulle, enligt oss, vara den tillgång som är lättast att sälja", skriver investmentbanken med tillägget att en uppskattad värdering efter en sådan försäljning inte skulle räcka för att reflektera riskerna kopplade till en försäljning av resterande tillgångar.

Vid 12.20-tiden på torsdagen handlades Tele2-aktien till 69:65 kronor, en nedgång med 1,4 procent för dagen.

Kurs då rekommendationen gavs:
70,65 kr
Riktkurs:
66 kr

Rekommendation från: Credit Suisse

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser