Credit Suisse sänker rekommendation

Datum: 2011-08-23 13:53

STOCKHOLM

STOCKHOLM (Direkt) Credit Suisse har sänkt rekommendationen på Rezidor till underperform, från outperform, och tar bort aktien från sin fokuslista för små- och medelstora bolag. Riktkursen för aktien dras ned från 50 till 28 kronor.

Det framgår av en analys för hotellsektorn daterad den 23 augusti där investmentbankens modeller nu indikerar nolltillväxt för revpar (genomsnittlig intäkt per tillgängligt rum) i Europa, Storbritannien och USA 2012.

Det kan jämföras med konsensus och förväntningar inom branschen om en tillväxt på 5-8 procent.

Med anledning av det nya grundantagandet har investmentbanken sänkt sina genomsnittsförväntningar för de europeiska hotellbolagens ebitda-resultat med 13 procent och för vinsten per aktie med 19 procent för 2012.

"Men ett fullt recessionsscenario indikerar ytterligare 29 procent i nedsida", skriver Credit Suisse.

Rezidor är en av de hotellaktier investmentbanken varnar för på grund högst operationell och finansiell risk bland de bolag banken bevakar, vilket i sig ökar risken i prognosen för vinsten per aktie.

"För att reflektera en besvikelse i rapporten för det andra kvartalet och vårt antagande om noll procent tillväxt i revpar under 2012 har vi sänkt våra prognoser för ebitda med 18 respektive 24 procent 2011 och 2012. Enligt vår syn är Rezidor den aktie som är mest riskfylld i en miljö där tillväxten bromsar in. Vi väntar oss att den senaste tidens svaghet i aktiekursen består", fortsätter Credit Suisse.

Investmentbankens nya prognoser för Rezidors ebitda-resultat, liksom för vinsten per aktie, ligger enligt analysen 24 och 43 procent under konsensus för 2012.

Credit Suisse noterar även att Rezidor har högst vinstkänslighet vid händelse av lägre revpar, där 1 procent lägre rumsintäkter översätts till en möjlig negativ påverkan om 29 procent på vinsten per aktie.

Vid 16-tiden noterades Rezidor-aktien 7 procent lägre till 23:80 kronor.
Kurs då rekommendationen gavs:
25,6 kr
Riktkurs:
28 kr

Rekommendation från: Credit Suisse

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser