Credit Suisse rekommenderar köp

Datum: 2015-06-08 10:00

Outperform

Boliden

STOCKHOLM (Direkt) Boliden är en av Credit Suisses favoriter bland de mellanstora gruvbolagen i Europa på grund av bland annat bolagets zinkexponering, förbättrade smältmarginal, låg risk i volymtillväxten från så kallade brownfields samt aktiens låga värdering.

Det framgår av ett marknadsbrev.

Zinc är Bolidens enskilt största metallexponering och det var varit en volatil start på året med blandade signaler och en generellt svag efterfrågan.

Under det första kvartalet var produktionen av galvaniserat stål oförändrad jämfört med motsvarande period i fjol. Samtidigt har produktionen av raffinerad zink i Kina legat kvar på upphöjda nivåer sedan det fjärde kvartalet 2014. Trots dessa trender har globala zinklager fortsatt att falla och zinkimporten till Kina har stigit under de senaste månaderna.

"Sammanfattningsvis kan kortsiktig volatilitet bestå men det bör inte överskugga vårt strukturella bull-case som fortsatt grundas på att gruvproduktionsökningen väntas falla kring 2 procent per år från 2016 och att två stora gruvor stänger under det tredje kvartalet 2015 (Century och Lisheen)", skriver Credit Suisse.

Credit Suisse har rekommendationen Outperform med riktkurs 200 kronor.

Kurs då rekommendationen gavs:
174,8 kr
Riktkurs:
200 kr

Rekommendation från: Credit Suisse

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser