Citi sänker från köp

Datum: 2013-04-09 10:30

Neutral

Sandvik

STOCKHOLM (Direkt) Citi sänker rekommendationen för Sandvik till neutral, från tidigare köp.

Det skriver Bloomberg First Word.

Ur analysen, daterad 9 april, framgår att riktkursen sänks till 100 från 120 kronor. Sänkningarna sker till följd av den senaste tidens kursuppgång, som antas ha skett till följd av att marknaden har förstått Sandviks omstruktureringsscenario.

"Sandvik har varit en av våra favoriter i den europeiska verkstadssektorn under de senaste två åren. Emellertid tror vi att marknaden numera bättre förstår omstruktureringscaset, och aktien har gått bra. I nuläget betraktar vi uppsidan som något begränsad såvida inte Sandvik aviserar avyttringar av de relativt underpresterande SMT- och Construction-divisionerna", skriver Citi.

Banken misstror också Sandviks besparingsmål: medan bolaget tror på över 1 miljard kronor i besparingar mot slutet av 2013 antar Citi att kostnaderna kommer att minska med blott 570 miljoner kronor.

På vinst per aktie-nivå minskar Citi sina estimat för helåret 2013 med 4 procent och 2014 med 10 procent för att återspegla en svagare försäljningstillväxt och lägre marginaler i gruvverksamheten än vad banken tidigare hade väntat sig.

Sandviks kursutveckling hörde till de svagare på OMXS30-indexet under tisdagsförmiddagen. Klockan 10.25 var aktien upp 0,2 procent medan indexet steg 0,9 procent. Atlas Copco steg 0,6 procent.

Kurs då rekommendationen gavs:
96,45 kr
Riktkurs:
100 kr

Rekommendation från: Citi

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser