Citi rekommenderar sälj

Datum: 2015-12-01 07:00

Sälj

ABB

STOCKHOLM (Direkt) Det sägs att nedkoppling från nätet ("going off grid") kan innebära en stunds respit från livets grottekvarn, och ABB:s beslut att se över sin kraftnätsverksamhet beror på problem där - problem som fått aktien att handlas med rabatt mot sektorn under en stor del av de senaste fem åren.

Det skriver Citi i en ABB-säljrekommendation på tisdagen. Rekommendationen utgör en återupptagning av bankens bevakning av kraft- och automationsbolaget.

Möjligheten att ABB lämnar kraftnätsverksamheten fullständigt kan också tänkas ge visst stöd till aktien när bolagets strategiska översyn av Power Grids-divisionen blir färdig mot slutet av 2016, men till dess ser Citi - vars grundtips inte är en total exit - motvind på ABB:s slutmarknader på kort sikt som ett övervägande problem.

Sådan motvind, menar Citi, innebär att ABB:s tillväxtmål alltjämt är för höga, trots sänkningen tidigare i höstas till 3-6 från 4-7 procent per år.

Banken använder därför säljstämpeln - i likhet med Deutsche Bank, vars ABB-analytiker började på Citi tidigare i höstas efter att Citis ABB-bevakare övergick till en annan roll i banken.

Deutsche Bank motiverade sin ABB-sänkning till sälj från neutral i december 2014 med bland annat för optimistiska tillväxtmål.

ABB hörde till de sämre OMXS30-aktierna på tisdagseftermiddagen, ned 1,3 procent medan OMXS30 steg 0,2 procent.

Kurs då rekommendationen gavs:
165,4 kr

Rekommendation från: Citi Investment Research

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser